Fluitenberg, De Raatakkers

7 Rijwoningen

In jonge woonwijk De Raatakkers in Fluitenberg realiseert Actium zeven huurwoningen.

Kwaliteit en duurzaamheid zijn kernbegrippen in De Raatakkers. Kwaliteit van het wonen, het groen, de omgeving en de wegen. Maar ook duurzaamheid door het stellen van hoge eisen op gebied van energiezuinigheid.

Tuingericht wonen:
De woningen die Actium aan de Schuine Dijk gaat verhuren, staan in een blokje van vier en een woningblokje van drie. Het gaat dus om vier hoekwoningen en drie tussenwoningen in totaal. Met afmetingen van bijna zes bij negen meter zijn het ruime woningen. De woonkamer is tuingericht en de open keuken bevindt zich aan de straatzijde. Dankzij de grote ramen zowel aan de voor- als achterzijde van de woning, genieten de bewoners van optimale lichtinval.Op de verdieping komen drie slaapkamers en een badkamer met douchehoek en tweede toilet. Via een vaste trap is de zolderverdieping bereikbaar. Hier bevinden zich de aansluitingen voor wasmachine en -droger. Achter in de tuin, gelegen op het noord/noordwesten, komt een stenen fietsenberging.

Parkeervoorzieningen:
De bewoners van de vier hoekwoningen parkeren op eigen terrein. De bewoners van de drie tussenwoningen kunnen gebruikmaken van de parkeervakken langs de straat.

Lage energielasten:
De huurprijs voor een tussenwoning wordt € 695,-* en die van de hoekwoningen € 711,-*. Hiermee blijven de huren onder de Huurtoeslaggrens. Dankzij onder meer hoogwaardige isolatie, dubbelglas, een energiezuinige cv-ketel en lage temperatuur vloerverwarming op de begane grond profiteren de toekomstige bewoners van lage energielasten. Met energielabel A++ voldoen de woningen helemaal aan de actuele eisen op het gebied van duurzaamheid. De bouw start, nadat de bouw enige maanden heeft stilgelegen, weer op 19 september. De verwachting is dat de woningen in februari 2017 worden opgeleverd.