Bloemsingel 10 – Het Paleis

Groningen

Het voormalig Scheikundig laboratorium van de Rijksuniversiteit is in de voorafgaande jaren zowel gekraakt als anti-kraak bewoond was geweest.  Met steun van de gemeente en de provincie Groningen werd de renovatie van dit gemeentelijk monument gerealiseerd door Nijestee, als woningbouwcorporatie met een maatschappelijke missie. Dit gebeurde in samenspraak met KUUB en onder de vlag van de stichting COB10: De stichting Culturele Ontwikkeling Bloemsingel 10. In Het Paleis zijn 28 koopateliers en 37 werkplekken in huurateliers gerealiseerd. Zij bieden ruimte aan een diverse groep kunstenaars in verschillende disciplines. Samen vormen ze het hart van het kunst- en cultuurpand. Jaarlijks stellen zij hun werkruimte open tijdens de culturele zondag in het najaar.

Bedrijfsruimtes
Het Paleis biedt ruimte aan 10 bedrijven die zich verbonden voelen en/of werkzaam zijn binnen de creatieve industrie. Deze verbinding krijgt gestalte door  samenwerking en kennisdeling binnen het pand.

​Woningen
In Het Paleis zijn 29 verschillende woningen gehuisvest. Deze zijn gerenoveerd met behoud van de karakteristieke historische kenmerken. Veel bewoners van Het Paleis voelen zich verbonden en/of zijn werkzaam binnen de creatieve industrie.