Campus Kollum

Kollum

De gemeente Kollumerland c.a. heeft de bouw van Campus Kollum gegund aan Hesco Bouw uit Stadskanaal. Het gebouw is ontworpen door Van Manen en Zwart Architecten uit Drachten. De Campus biedt onderdak aan het dorpshuis De Colle, de Bibliotheek, OSG Piter Jelles !mpulse Kollum en het Lauwers College.

Campus Kollum wordt gebouwd aan de Gerrit Bleekerstraat 3, waar nu !mpulse Kollum staat. De bouw van de Campus begint met de sloop van !mpulse Kollum eind van 2017. !mpulse Kollum verhuist tijdelijk naar een noodgebouw bij het Lauwers College. In de winter van 2018 wordt begonnen met de bouw. Campus en Kindcentrum moeten in de zomervakantie van 2019 tegelijk klaar zijn, zodat in het schoolseizoen 2019-2020 de vier scholen in nieuwe gebouwen zitten. De vierde school is CBS Koningin Julianaschool, die ook naar het nog te bouwen Kindcentrum verhuist.

Met de samenwerking tussen !mpulse Kollum en het Lauwers College behoudt Kollum een breed aanbod in het Voorgezet Onderwijs van VMBO tot en met VWO. Door de ruimte te delen met het dorphuis en de bibliotheek verwacht de gemeente dat het een centrum wordt voor educatie en cultuur in de regio. Voor Kollum is dit een van de antwoorden op de krimp om de voorzieningen nog decennia op peil te houden.

Een filmpje met een impressie van het nieuwe gebouw op ons Youtube-kanaal