Het Paleis

Groningen

Opdrachtgever Nijestee

Inventieve en creatieve make-over van scheikundelab

Het Paleis is een creatieve ontmoetingsplek aan de rand van het centrum van Groningen. Het Paleis telt vier vergaderzalen, een uniek design hotel, vijftig ateliers, ontwerpstudio’s, diverse creatieve bedrijven, flexplekken, 28 appartementen en een brasserie.
Wij restaureerden en revitaliseerden dit voormalige scheikundig laboratorium aan de Bloemsingel terwijl sommige eindgebruikers er al in waren getrokken. Sloopwerk en constructieve aanpassingen terwijl er mensen aan het werk zijn vraagt veel van zowel bouwers als gebruikers. Inventiviteit, flexibiliteit en vooral grote creativiteit van alle betrokken partijen maakten dit tot een succesvol bouwproject. De beperkte opslagruimte was even een probleem. Just in time levering was de oplossing: materialen direct van de vrachtwagen monteren op het moment dat we ze nodig hadden.
Gedurende het project hadden we intensief contact met de opdrachtgever over planning, logistiek en veiligheid. De overlast voor de omwonenden konden we mede daardoor tot een minimum beperken.
Uiteraard is het project uitgevoerd als leerlingbouwplaats.