Het Zuiderpaviljoen

Zuidlaren

Piet Schollema: “Lentis, prijst de bouwpartijen vanwege hun bereidheid om te helpen de tegenvaller op te vangen”.

Opdrachtgever Lentis Vastgoed

Innovatief en creatief meedenken

Het Zuiderpaviljoen is een locatie van de Kliniek Ouderenpsychiatrie van Lentis. Wij renoveerden het gebouw dat in de nieuwe situatie twee klinische afdelingen huisvest. Het pand is nu energiezuinig en biedt extra brandveiligheid, privacy en comfort door individuele verwarming.

In het Zuiderpaviljoen is in samenwerking met Philips Lighting een uitgekiend dynamisch lichtplan toegepast. Dit is uniek in de ouderenpsychiatrie in Nederland. Een comfortroom en een intensieve zorgkamer zijn voorzien van het ToBeTouched-systeem. Daarmee zijn kleurencombinaties op te roepen die inwerken op de gemoedstoestand van een pati├źnt en kunnen bijdragen aan zijn herstel.

Tijdens de werkzaamheden kwam er asbest aan het licht. Samen met Lentis werkten we een aantal besparingen uit waarmee we deze tegenvaller konden opvangen. Door o.a. een aanpassing in de materiaalkeuze behaalden we binnen hetzelfde budget en dezelfde planning een nog hogere kwaliteit. Bij Hegeman Noord denken we graag in creatieve oplossingen om een project laten slagen.