Kindcentrum Zuiderkroon

Hoogezand

Op vrijdag 11 september 2020 is de naam voor het nieuw te bouwen kindcentrum in aanwezigheid van alle gebruikers feestelijk onthuld. Uit alle inzendingen is Kindcentrum Zuiderkroon gekozen! De letters, getekend op strandballen, vormden na wat puzzelwerk de naam Zuiderkroon. De bouw is inmiddels van start gegaan en wethouder Erik Drenth heeft het officiële startsein hiervoor gegeven door het onthullen van het bouwbord. De openbare basisscholen Nico Bulderschool en Het Ruimteschip gaan fuseren in 2021. SBO De Sterren en de openbare basisscholen komen in het nieuwe kindcentrum. De kinderopvang wordt verzorgd door Kinderopvang Kaka.
Hesco Bouw heeft de sleutels van Kindcentrum Zuiderkroon in Hoogezand overgedragen aan de gemeente Midden-Groningen.

Dit betekent dat de gebruikers – openbare basisschool Het Noorderlicht (voortgekomen uit de fusie van de Nico Bulderschool en Het Ruimteschip), school voor speciaal basisonderwijs De Sterren en kinderopvang Kaka – het gebouw kunnen gebruiken.

Het gebouw, dat ook twee moderne gymzalen herbergt, is flexibel, duurzaam, gasloos, bevingsbestendig en toekomstbestendig. Het is gebouwd in het kader van het versterkingsprogramma Scholenprogramma Midden-Groningen.