MFA Noordstee

Stadskanaal

Veel inspraak in Design & Build

Aan de Berkenstraat in Stadskanaal bouwden wij MFA Noordstee. Sleutelwoord in dit project: ‘samen’. De methodes BIM en Design & Build werden ingezet om gebruikers en omwonenden vanaf het begin bij het bouwproces te betrekken. Het resulteerde onder meer in een vloer die voor elke gebruiker een eigen kleur heeft. Dit benadrukt de eigen identiteit, vergroot de herkenbaarheid.
Noordstee is een duurzaam gebouw met een lage EPC-waarde. Dit bereikten we onder meer door het gebouw te voorzien van een warmtepomp met bodembronsysteem. Het gebouw huisvest een gymzaal en ruimtes voor voetbalvereniging S.P.W., Wijkraad Noord organiseert er zijn activiteiten. Peuters en kleuters gaan naar de kinderopvang of de peuterspeelzaal.
Door goede samenwerking met Tromp Partners en de bouwteamleden kwam na jaren voorbereiding een wens van velen uit. In een buurt waar voorheen veel activiteiten over de wijk versnipperd waren, brengt MFA Noordstee jong en oud nu bijeen. Uiteraard is het project uitgevoerd als leerlingbouwplaats.