MFA

Sellingen

Opdrachtgever Gemeente Vlagtwedde

In Sellingen bouwde Hesco Bouw in opdracht van de gemeente Vlagtwedde een multifunctionele accommodatie met sporthal. We verkregen de opdracht via een EMVI-aanbesteding.

Goede voorbereiding met BIM / QRM
Bij dit project was de afstemming tussen de vele onderaannemers van belang. Het vroeg van ons als hoofdaannemer de nodige sturing om alle partijen bij elkaar te brengen. We werken zoals gewoonlijk vanuit de QRM-methode, waardoor we het proces konden stroomlijnen en inzichtelijk konden maken voor al onze samenwerkingspartners.
Een voordeel was dat wij het werk in 3D BIM hebben uitgewerkt. KR8 (hoofdontwerp), bouwbureau Paas (bouwkundig tekenwerk) en IG Emmen (constructie) hadden het tekenwerk traditioneel uitgewerkt met een ‘platte’ tekening. Door het uitwerken in 3D BIM konden knelpunten op tijd signaleren en oplossen voor er daadwerkelijk gebouwd werd, iets wat met een ‘platte’ tekening wel meer kans op faalkosten zou hebben en ten koste van de kwaliteit zou gaan. Dat gaf ons tijdswinst aan de achterkant, waardoor we op tijd konden opleveren.

Isolatie
De opdrachtgever had als wens om de isolatiewaarde van het gebouw op te waarderen. We droegen hiervoor een aantal maatregelen aan, o.a. triple glas, vliesgevels en dakisolatie. De Rc-waarde is daarmee verlaagd tot 0,77. Ook komen er op één dakzijde zonnepanelen.

Geluidsoverdracht voorkomen
Vanuit onze ervaring als scholenbouwer weten we dat het voorkomen van geluidsoverdracht in dit soort gebouwen belangrijk is. Het gaat om een stuk beleving bij de gebruikers. We hebben samen met de gemeente en een partner met expertise op dit gebied daarin verstandige keuzes in wandopbouw van de scheidende wanden kunnen maken.