MFC De Groeling

Oude Pekela

Directievoerder de heer Rodenhuis: ‘Door adequate kennis kon Hegeman Noord veel meedenken.’

Opdrachtgever Gemeente Pekela

Frisse en groene brede school

De brede school in MFC De Groenling in Oude Pekela is een school met een gezond binnenklimaat en een laag energieverbruik. In deze Frisse School komen drie scholen samen onder een dak. Zij delen voorzieningen als bibliotheek en gymzaal. Daarnaast biedt dit MFC ruimte aan jeugdgezondheidszorg, peuterspeelzalen, buitenschoolse opvang en het Centrum voor Jeugd en Gezin. Ook sport- en buurtverenigingen maken gebruik van het gebouw.
We hebben energiezuinig en duurzaam gebouwd en bleven ondanks slechte weersomstandigheden binnen de planning. Een van de bestaande scholen is volledig geïntegreerd in het nieuwe pand. Het mos-sedumdak neutraliseert de CO2-uitstoot en brengt het groen terug in de wijk. Door de flexibele bouw kan De Groenling eenvoudig mee veranderen met de verwachte leerlingenkrimp.
Wij hebben met veel plezier gebouwd aan deze brede school met zijn warme en open uitstraling. Een bijzonder bouwproject met een sterke sociaal-maatschappelijk functie. Bijzonder genoeg om officieel te worden geopend door koningin Beatrix.