Nieuw Buinen, Westerdiep

16 halfvrijstaande woningen

Halfvrijstaande woningen

In Nieuw-Buinen zijn 16 HALFVRIJSTAANDE WONINGEN woningen type Nachtegaal onder fraaie architectuur gerealiseerd. De woningen zijn  duurzaam gebouwd en zijn zeer energiezuinig en onderhoudsarm. Met een energie prestatie coëfficiënt (EPC) van 0,4 zijn de woningen zeer energiezuinig! De woningen zijn standaard voorzien van vloerverwarming en zonnepanelen. De gevels bestaan uit metselwerk en de kozijnen en puien zijn van kunststof. Een prettig idee voor u als nieuwe bewoners!

Doordat de woningen in deze fase standaard worden gebouwd met een uitbouw van 2.4 meter aan de achterzijde beslaat de woonkamer met open keuken liefst 55m²!

Daarnaast is het mogelijk de woningen te voorzien van een extra duurzaamheidspakket waardoor de EPC zal worden teruggebracht naar 0.13! De woningen worden in dit geval compleet gasloos en krijgen de beschikking over een luchtwarmtepomp en (extra) zonnepanelen.

De architectuur is modern en speels. Door de variatie in de gevels ontstaat er een karakteristiek en wisselend straatbeeld. Daarbij bieden de woningen veel praktische leefruimte. Zo hebben de woningen op de begane grond een ruime woonkamer en voldoende ruimte voor een eethoek met veel lichtinval.

Op de verdieping is veel ruimte met drie slaapkamers en een badkamer. Op de tweede verdieping, welke tevens middels een vaste trap te bereiken is, is de mogelijkheid voor bijvoorbeeld het creëren van een extra werk-/ slaap-/speelkamer.

Alle woningen beschikken over parkeerruimte op eigen terrein en een achtertuin van circa 14m diep, welke via een achterom direct te bereiken is. Ook is er een tuinberging aanwezig (ca. 5,4m²).

De woningen zijn gebouwd met veel inspraakmogelijkheden in het eindontwerp.