Provinciehuis

Assen

Opdrachtgever Provincie Drenthe

Complex ontwerp en korte bouwtijd

Bij de revitalisering van het Drentse provinciehuis werkten we samen met Jurri├źns Noord. In drie fases is het interieur volledig gerenoveerd. Het duurzaamheidsaspect was daarbij belangrijk, met name energiebesparing en CO2-reductie. Tijdens de werkzaamheden kwam meer asbest aan het licht dan was voorzien. Toch konden we op tijd opleveren.

De Statenzaal kon niet te lang buiten gebruik blijven. Daarom bouwden we de nieuwe vloer (ca. 25 x 30 m) geheel in onze werkplaats op. De vloer is in delen van Stadskanaal naar Assen getransporteerd en ter plekke gemonteerd.

De grootste uitdaging bij dit project was de complexiteit van het ontwerp, in combinatie met de korte bouwtijd. Door goed overleg met alle partijen konden we binnen de tijd een prachtig resultaat neerzetten. De gebruikers van het gebouw hebben nu een inspirerende en duurzame werkomgeving.