Stadhuis Assen

Assen

Assen

J.R. Dreijer, projectleider Vastgoed: “Wij zijn tevreden over de technische uitvoering, de geleverde kwaliteit, de procesbeheersing en de realisatie binnen de planning”.

Opdrachtgever Gemeente Assen

Asser stadhuis klaar voor ‘Het Nieuwe Werken’

Het stadhuis van Assen is aan de binnenkant volledig gestript. Het gebouw is klaargemaakt voor ‘Het Nieuwe Werken’ met grote kantoortuinen en overleg- en ontmoetingsplekken.

We hebben deze verbouwing in twee fases uitgevoerd. De medewerkers van Assen konden met enkele aanpassingen door blijven werken in het deel dat niet werd verbouwd. We werkten van boven naar beneden, op elke verdieping op dezelfde manier. Daardoor kregen we het goed in de vingers en ging de verbouwing sneller dan gepland. De grootste uitdaging zat in de ‘akoestische gevel’, een wand met verschillende functies in het atrium. Hiervoor moest een grote steiger worden opgebouwd in een publieke ruimte, die gewoon in gebruik was.

Mede door de goede sfeer in het bouwteam, VOF Jurriëns en Hesco Bouw én op de bouwplaats konden wij ruim voor tijd opleveren aan een tevreden opdrachtgever.